Adieu Groningen!

De afgelopen maanden zijn voor ons enorm heftig geweest. In positieve zin!

De reacties op de mededeling dat we stoppen met Tonika Music omdat we met pensioen gaan hebben ons enorm verrast. Zowel in aantallen als in emoties en in ontroerende menselijkheid!

We zijn zo ongeveer onder de voet gelopen door vele, vele honderden mensen die afscheid kwamen nemen. Soms met tranen in de ogen, en altijd met de lieve woorden dat het ons zo gegund wordt om met pensioen te gaan, maar dat men er zelf verdrietig van is.

Dat was zo lief om te horen!

We kregen geregeld mooie boeketten bij die lieve woorden, lekkere flesjes, mooie kaarten, gebak, zelfs een Paashaas van minstens een kilo chocola, prachtige brieven en emails en wat wel niet. Met name de laatste weken hebben we ervaren als een roller coaster; we hadden verwacht in mei de winkel leeg verkocht te hebben, maar het ging allemaal zo snel dat het op zaterdag 16 maart al is gedaan. We gingen van drie, naar twee middagen in de week open en tot slot de laatste zaterdag met wederom een niet te stuiten stroom lieve mensen voor een laatste groet en de allerlaatste aankopen.

We hebben met heel veel mensen prachtige herinneringen opgehaald. Over de Oosterstraat, de Zwanestraat, de Nieuwe Ebbingestraat. Onze sprong in het diepe naar de grote winkel aan de Regattaweg. We hebben echt op een geweldige manier afscheid kunnen nemen op onze winkelvloer van onze fantastische klanten.

Zonder jullie was Tonika Music niet zo succesvol geweest, bijna 40 jaar lang.

Ook kregen we emails van ex-werknemers, uitgewaaierd over heel Nederland en zelfs de hele wereld, die herinnerden aan een geweldige tijd. Wat hebben we gelachen!

Altijd hard gewerkt samen, maar ook heel veel lol gehad.

We hebben herinneringen opgehaald met mensen uit de muziekhandel over geweldige reizen en gebeurtenissen. Oude tijden waarin de bomen van de muziekhandel tot in de hemel groeiden herleefden een beetje in heerlijke gesprekken. Soms een beetje melancholisch, maar altijd met een lach. Beste mensen, we hebben ronduit een geweldige tijd gehad met jullie allemaal, we hebben alles eruit gehaald wat er in zat!

Onze winkel houdt nu toch echt op te bestaan. We zijn leeg. Het pand is verkocht.

Het is gedaan. Vanaf 12 april zijn we niet meer aan de Regattaweg te vinden.

Wij kunnen aan ons Zwitserleven beginnen en daar hebben we enorm veel zin in.

Het is mooi geweest.

Nogmaals bedankt voor jullie jarenlange, trouwe klandizie en alle gezelligheid.

Zonder jullie hadden we geen 40 geweldige jaren gehad. Het was mooi en het is goed zo.

Adieu!

Aldert en Nancy Zoutman